Председателят на Европейската комисия се срещна във Вашингтон с президента на

...
Председателят на Европейската комисия се срещна във Вашингтон с президента на
Коментари Харесай

Евросъюзът разширява санкциите срещу Беларус

Председателят на Европейската комисия се срещна във Вашингтон с президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Във фокуса на диалозите сред двамата водачи е било имунизирането на 70% от популацията на света, уточни ръководителят на Европейска комисия след срещата. 

" С американския президент Джо Байдън имахме доста ползотворна среща. Освен за имунизациите и пандемията, ние говорихме за спора сред Полша и Беларус, както и обстановката в Украйна. Важно е Лукашенко да разбере, че държанието му си има цена. Европейският съюз има намерение да разшири глобите си против Беларус, налагайки ограничения както против физически, по този начин и против юридически лица ", изясни тя пред публицисти, представена от Нова телевизия. Вашингтон също бил приготвил наказания на Минск, само че ще ги разгласи едвам при започване на декември.
 Брюксел прикани за нови наказания против Беларус Брюксел прикани за нови наказания против Беларус
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани държавите-членки на Европейския съюз да одобрят нови наказания против в...

Двамата водачи са се договорили да проучат опцията за санкциониране на самолетни компании, улесняващи трафика на хора към Минск. Според Фон дер Лайен обстановката на границата сред Беларус и Полша не съставлява миграционна рецесия, а опит на властническия режим в Минск да дестабилизира своите съседи.

По думите й диалогът с американския президент се е съсредоточил върху интернационалните тематики, в това число пандемията от ковид. Фон дер Лайен акцентира, че макар напредъка във имунизацията би трябвало да продължи да се демонстрира зоркост. Тя сподели също, че с Байдън споделят обща позиция, че протоколът за Северна Ирландия би трябвало да остане в действие. По думите й двамата са разискали и тематиката за инфраструктурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР